Nederlands English
Puur jeuk
 

Puur jeuk

 0 reviews

PUUR Jeuk
Voor de rode huid. Bij kriebels, bij verergering door warmte of in warme perioden. Voor de afvoer van afvalstoffen.

 
Artikelnummer: 278522

€16,45
Aantal

Toevoegen aan wenslijst
Voor de rode huid. Bij kriebels, bij verergering door warmte of in warme perioden. Voor de afvoer van afvalstoffen.

Samenstelling
Extract van Echte guldenroede (Solidago virgaurea). Verdunde extracten van Aloe vera, Boekweit (Fagopyrum esculentum), Echte guldenroede (Solidago virgaurea), Grote brandnetel (Urtica dioica), Grote klis (Arctium lappa) en Moerasrozemarijn (Ledum palustre). Alcohol 20% v/v.

Dosering De optimale dosering is 1 - 2 x daags:
Kat 5 - 10 druppels Hond 10 - 15 druppels Paard 20 - 30 druppels 20 druppels is circa 1 ml.

Indien het in de praktijk lastig is om dit product meerdere malen per dag toe te dienen, volstaat 1 keer per dag of 1 keer per 2 dagen. Geef dan de maximale dosering van één dag. Ook dan is dit product effectief inzetbaar maar kan reactie iets langer uitblijven.

Toediening
Geef dit product met een plastic spuitje rechtstreeks in de mond of bek, eventueel verdund met een beetje water. Bij voorkeur niet tegelijkertijd met een maaltijd omdat het product beter werkt als het wordt opgenomen door het schone mondslijmvlies. Indien een dier het product niet lekker vindt, kunnen de druppels op een klein stukje lekkers worden gegeven.
Indien de kat de druppels niet accepteert, doe de druppels op een warm lepeltje en laat de alcohol uit het product verdampen. Geef het daarna verdund met wat water of melk met een spuitje rechtstreeks in de bek. Ook kunnen de druppels worden aangbracht op de bovenkant van het pootje, controleer wel of de kat de druppels van het pootje aflikt.

Adviezen voor gebruik
zorg voor voeding van goede kwaliteit. Bij kriebel door ongedierte moet er gezorgd worden voor een adequate vlooienbestrijding.

De meeste vormen van huidjeuk bij hond en kat worden veroorzaakt door een samenloop van omstandigheden: een abnormaal verloop van de vachtwisseling, vlooien, ongeschikt klimaat (bijvoorbeeld een te warme of te droge behuizing), onvoldoende afleiding en beweging (stress), onvoldoende regelmaat of verkeerde voeding. Ter ondersteuning van de behandeling: zorg voor een goede vachtverzorging en wees alert op parasieten als vlooien en wormen.

Behandelingsduur
In een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. Ga bij verbetering nog enige dagen door met toediening van dit product.

Bij langdurig ongemak
is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. Bij verbetering kan overgegaan worden op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering.

Dit product kan blijvend worden gegeven. Het is raadzaam om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. Zodoende kan na de stopweek de ‘prikkel’ opnieuw worden aangeboden. Hervat de behandeling direct indien daartoe aanleiding is
.
Bewaren
Vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20 C. Buiten bereik van kinderen houden. De houdbaarheidsdatum staat vermeld op het etiket en het doosje.

Synergie en combinaties met andere
PUUR Jeuk kan zonder problemen gecombineerd worden met reguliere medicatie. Bij overgevoeligheid voor vlooien en (huisstof)mijt wordt PUUR Huid geadviseerd. Geef PUUR Jeuk in combinatie met PUUR Pollen bij kriebel in het pollen/stuifmeel-seizoen. In het geval van voedsel-overgevoeligheid kan de behandeling worden aangevuld met probiotica.

Deze informatie is voor de dierenbezitter
en vervangt niet het advies van een dierenarts.

Contra-indicaties
Tijdens dracht en lactatie altijd in overleg met de behandelend dierenarts toepassen.

Bijwerkingen
Tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld.

Bij een aantal verdunningen en extracten kan bij de start van de behandeling een kortdurende verergering plaatsvinden. Dit betekent dat het dier reageert op het product. Bij ernstige toename dosering halveren of tijdelijk stoppen en daarna weer rustig opbouwen.

Verpakkingsvorm 50 ml in glazen flesje met druppeldop in een doosje.

Over de bestanddelen:

Aloë vera
voor het goed functioneren van de darmen en ondersteuning van het afweersysteem. Orale toediening van dit extract is onder andere effectief voor een goede conditie van de huid. Aloe vera heeft anti-oxidatieve eigenschappen. Voor de afvoer van afvalstoffen, detox.

Boekweit (Fagopyrum esculentum)
ondersteunt een goede conditie van de huid.

Echte guldenroede (Solidago virgaurea)
stimuleert de nierfunctie en heeft daardoor een bloedreinigend effect.

Grote brandnetel (Urtica dioica)
zuivert de huid en werkt bloedzuiverend, verhoogt de vitaliteit en verhoogt de weerstand. Urtica bevordert de spijsvertering en de nierfunctie.

Grote klis (Arctium lappa)
ondersteunt het herstellend vermogen van de huid.

Moerasrozemarijn (Ledum palustre)
ondersteunt bij een gevoelige (kriebelende) huid.

Er zijn nog geen reviews over dit product geschreven.

Navigatie